Botox

Početna » Botox
Botox2019-02-10T19:45:29+00:00

Primena Botulinum toksina u estetskoj medicini

– INFORMACIJE O KURSU –

  • Moderator kursa: dr Marija Bradić Vasić
  • Vreme trajanja kursa: 8-10 sati
  • Namenjeno: doktorima stomatologije i doktorima medicine

Svaki učesnik dobija:

  • Akreditovani sertifikat o završenoj stručnoj edukaciji
  • 6 bodova KME
  • Kliničko uputstvo za upotrebu i ostalu dokumentaciju
  • Promotivni materijal

– PROGRAM EDUKACIJE –

Teoretski deo kursa:

Polaznici se upoznaju sa savremenim konceptom teorijskih saznanja i tehnikama rada, sa apsolutnim i relativnim indikacijama, kontraindikacijama za primenu, neželjenim efektima i njihovoj sanaciji. Polaznicima se predstavlja pristup pacijentu koji podrazumeva maksimalnu posvećenost primenom najsavremenijih metoda, materijala i maksimalne mere opreza prilikom rada i intervencije na pacijentu, da bi ceo tretman za pacijenta bio bezbedan, bezbolan i komforan.

Nakon edukacije polaznici će ovladati veštinama upotrebe BOTULINUM TOKSIN-a kao i mogućnost kombinovanja ove i drugih terapijskih metoda kao i drugih materijala.

Praktični deo kursa:

U okviru praktičnog dela lekari na pacijentima rade samostalno i nisu samo pasivni posmatrači nego svoje znanje stiču u interaktivnom odnosu sa mentorom i pacijentom. Po završetku edukacija polaznici su spremni za samostalni rad, ali ostaju u kontaktu sa svojim mentorom, kao podrška za rešavanje svih nedoumica i dilema. Tokom edukacije polaznici će imati priliku da prođu kroz sve tretmane kojim se tretiraju gornje regije lica, poput bora oko očiju (takozanih bora smejalica), bora na čelu, tretman za podizanje obrva, itd. Podrazumeva se i da će svaki polaznik biti upoznat sa raznim tehnikama rada koje će potom da primeni u praktičnom delu ove obuke. Polaznicima će biti obajšnjeno kakve i koje informacije je potrebno da daju svojim pacijentima i kako da njbolje prate svoje pacijente i vode evidenciju.