Botox

 

Najpopularniji lunch-time tretman – Botox– ne silazi sa prvih mesta top-liste antiage tretmana.

botox

Šta je Botox?

Reč je o prirodnom, pročišćenom proteinu koji doprinosi usporavanju prvih znakova starenja.

Svoju primenu Botox nalazi kako kod uklanjanja bora na određenim regijama na licu, tako i kod ublažavanja bola, ili pak sprečavanja prekomernog lučenja znoja. To se upravo postiže privremenom relaksacijom više mišića lica u regiji koju tretiramo.

 

Kada je tretman Botox-om dobar izbor?

  • Asimetrija kapaka ili obrva.
  • Brazde na čelu.
  • Bore u uglovima i oko očiju.
  • Vertikalne bore na čelu, izmedju obrva kao i bore na nosu i oko nosa.
  • Prevencija nastanka dubokih bora.
  • gummy smile

Tretman botulinskim toksinom, Botox-om , može da izgleda kao jednostavna intervencija, pošto je to nekoliko uboda. Međutim, aplikacija botoksa je istovremeno i umetnost i nauka, i treba da je primenjuje samo stručan lekar.

Veoma tanka igla se koristi da bi se injicirale male količine botoksa u određene mišiće. Pažljivim biranjem mišića će se oslabiti mišići koji stvaraju bore, dok se zadržav

a prirodna ekspresija Vašeg lica. Većina ljudi potpune efekte Botox-a vidi kroz 10-15 dana, a režultati traju od 4-6 meseci, kada je preporuka da se procedura ponovi.

Imajte na umu da je moguće da se na mestu uboda pojavi manja modrica koju možete prekriti puderom.

Opravak i rezultati

Nakon Botox-a je potrebno izbegavati saginjanje glave naredna 24h, naporne fizičke aktivnosti, kao i saunu i solarijum.

Hiperhidroza

 

Hiperhidroza je lučenje znoja u količinama većim od potrebne da se organizam rashladi. Najčešće je prisutna na dlanovima, stopalima i ispod pazuha. Pored toga što je osoba ometena u obavljanju svakodnevnih aktivnosti, hiperhidroza može izazvati društvenu anksioznost i neprijatnosti.

Botoks je kod većine pacijenata i te kako delotvoran kod hiperhidroze, odnosno prekomernog znojenja. Eliminiše prekomerno znojenje u trajanju od tri do četri meseca. Nakon nekoliko meseci može se očekivati postupni povratak simptoma.

Tretman se može primenjivati dva puta godišnje.

 

Da li je primena botoksa bezbedna ?

Primena botoksa u terapeutske svrhe je bezbedna, ukoliko tretman primenjuje i izvodi stručan lekar. U upotrebi za medicinske svrhe se nalazi od 1980 godine. Prilikom svake intervencije, lekar ima obavezu da pacijentu da na uvid sredstvo koje koristi tokom tretmana. Neophodno je da na sredstvu postoji informacija o tome koja je zemlja porekla, koja je koncetracija, kao i informacija o roku trajanja. Ukoliko takva informacija ne postoji, sama procedura se smatra nebezbednom, i pacijent bi trebalo da razmisli da li da da pristanak na intervenciju.  Do danas postoje samo dva odobrena preparata – Dysport i Vistabel (Allergan).

 

Kontraindikacije za primenu botoksa

  • Alergije na neke od komponenata koje sadrži preparat
  • Pojava određenih promena na samoj koži
  • Trudnice i dojilje
  • Osobe mlađe od 18 godina

Pogledajte galeriju naših radova