Anticelulit tretman

 

ŠTA JE CELULIT I KAKO NASTAJE?

Celulit nastaje kao posledica poremećaja mikrocirkulacije potkožnog tkiva, usled dugoročnog nagomilavanja masnoća i toksina. Dolazi do slabljenja vezivnog tkiva i vremenom se stvaraju deformiteti kože koji podsećaju na pomorandžinu koru.

 

3810

GDE SE JAVLJA?

Celulit se češće javlja kod žena, najčešće na butinama i gluteusu, mada se može javiti i na stomaku, rukama i listovima, dok se celulit kod muškaraca mnogo ređe javlja. Savremeni način života kao i nedovoljno kretanje i neadekvatna ishrana drastično je povećao broj žena koje imaju uporan celulit, čije uklanjanje zahteva dugotrajne i ozbiljne tretmane. Celulit je bolest koja predstavlja veliki estetski problem, dosta utiče na samopouzdanje žena, pa je potrebno što pre početi sa adekvatnom terapijom. Anticelulit tretmani su mnogo efikasniji u borbi protiv celulita od vežbi za celulit i dijete protiv celulita.

Postoje dva tipa celulita:

  1. Prvi tip je onaj koji se vidi pod pritiskom, ili kada ukrstimo noge na našim bedrima, ili butinama i imaju ga skoro sve žene .
  2. Drugi tip je u vidu “narandžine kore”, i u ovom slučaju koža tako izgleda i u ležećem položaju.

Faze u razvoju celulita

Promene kod drugog tipa celulita „kora pomorandže” prvenstveno obuhvataju ćelijsko tkivo kože i to naročito masno i vezivno potkožje, te krvne i limfne sudove. Sam proces celulita, brzina i količina nastanka celulita dosta je individualan, iako se po pravilu mogu razlučiti četiri osnovne faze njegovog razvoja.

 

Prva faza celulita

U prvoj fazi u masnim ćelijama u potkožnom tkivu dolazi do nakupljanja vode (edemi) i masti pa one povećavaju svoj volumen. Koža iznad njih počinje da se nabira.

Druga faza celulita

U drugoj fazi, povećane masne ćelije počinju pritiskati susedne krvne i limfne sudove. Zbog toga dolazi do slabijeg snabdevanja tkiva sa kiseonikom i hranjivim materijama. To dovodi do nakupljanja toksičnih materija koje, otežani krvotok, ne može eliminisati. Zastoj u krvotoku dovodi do izlaska tečnosti velikih molekula šećera iz sudova. To povlači još više tečnosti iz cirkulaciji.

 

Treća faza celulita

U trećoj fazi opaža se otvrdnuće i zadebljanje vezivnih kolagenih vlakana oko grozdova masnog tkiva. Broj elastičnih vlakana se smanjuje, a koža na tim predelima postaje tanja. U ovoj fazi uvećani masni grozdovi još više pritiskaju dubinski sloj kože(krzno) i celulit postaje vidljiv spolja (poput pomorandžine kore).

 

Četvrta faza celulita

Za četvrtu fazu (sklerozna faza) je značajno da se mogu opipati čvrsti čvorići. Ovi čvorovi su izazvani umnožavanjem i skupljanjem vezivnog tkiva koji razdvaja masne grozdove(crne vertikalne linije na slici) pri čemu se grozdovi neprekidno uvečavaju U toj fazi u celulitom obuhvaćenim područjima česte su i bolne upale potkožnog masnog i vezivnog tkiva (aseptična upala). Ovaj oblik se naziva i tvrdi celulit. Ponekad kod dobro uvežbanih i mlađih osoba koža izgleda zategnuto i daje privid odsustva pomorandzine kore., ali sa starenjem situacija se značajno pogoršava.

Inovativnom tehnologijiom dosli smo do najefikasnijeg borca protiv celulita, brzo i efikasno za samo nekoliko tretmana oslobodite se najgoreg zenskog neprijatelja.

 

Anticelulit koktel:

CELLUTRIX Koktel sadrži hijaluronsku kiselinu, vitamin, antioksidante, lipolitike, flavonoide, aminokiseline, elementi u tragovima, AHA, polifenoli, saponini, triterpeni. Koktel sa lipolitičkim svojstvom koji ujedno i zateže kožu. Rešava problem celulita i masnih naslaga na stomaku.

BILOBINE Ginko biloba, antioksidant, poboljšava cirkulaciju, aktivira lipaze, inhibira agregaciju trombocita.

L-CARNITRANS 20% L-karnitin je bitan za metabolizam masnih kiselina u mitohondrijama. Koristi se za celulit i resava problem masnih naslaga.

PYRUSTIM Piruvat stimuliše sintezu kolagena u koži, antioksidant je i ima lipolitički efekat. Indikacije: lipoliza i anti-aging.

CENTELLASIAL Ekstrakti biljke Centella asiatica, alge Fucus vesiculosus i bršljana pojačavaju strukturu vezivnog tkiva, smanjuju sklerozu. Stimulišu sintezu kolagena i smanjuju edem. Indikacije: Celulit, dermatitis.

K-BROMINE Kafein je snažan diuretik, koristi se za tretmane celulita gde dominira zadržavanje vode.

MELIRUTOL Rutin + melilot imaju snažan diuretski, antiinflamatorni i antioksidantni efekat. Indikacije: vaskularni celulit, limfatični edem, umorne i otečene noge.

CYNALCAN Ekstrakt artičoke, snažan diuretički efekat, smanjuje nivo holesterola u krvi. Indikacije: edematozni celulit, lokalizovane masne naslage.

 

Ako postoji najbolji anticelulitni tretman, onda možemo reći da verovatno upravo ova kombinacija predstavlja  najbolji anticelulit tretman!