Ova metoda primenjuje se na licu, dekolteu, šakama, rukama i nogama.

hemijski piling lica novi sad

 

Nekada su procedure estetske hirurgije i vrhunske kozmetike bile dostupne samo bogatim ljudima. Danas, u vreme brzog razvoja medicine i farmakologije, kad raspolažemo velikim brojem informacija, procedure za ulepšavanje postaju dostupne velikom broju ljudi. Nekada je ulepšavanje i podmlađivanje bilo rezervisano za starije ženske osobe. Danas to postaje imperativ za mlade osobe, i ženskog i muškog pola.

Mnogobrojni su razlozi da uradite piling lica. Kod mladih osoba to je prisustvo akni i ožiljaka od akni, uklanjanje pega i fleka od Sunca. Kod starijih osoba pilingom se mogu ukloniti bore, zategnuti opušteni očni kapci a kompletno lice podmladiti. Ukoliko primenimo duboki piling, postižemo donekle efekte fejsliftinga. Piling se takođe često primenjuje za uklanjanje pega i fleka u predelu vrata, leđa, nadlanica i stopala. Praktično ne postoji ni jedan deo tela gde je piling kontraindikovan. U svrhu hemijskog pilinga primenjuju se voćne kiseline i trihlorsirćetna kiselina (TCA) u različitim koncentracijama ili Fenol, dok dermoabrazija dijamntskim abraderom, spada u hiruršku metodu. Lagani, površni piling primenjuju kozmetičari. Duboki pilinga trihlorsirćetnom kiselinom ili fenolom treba da sprovode iskusni lekari, hirurzi ili dermatolozi.

 

Kako se izvodi postupak ?

Najčešće se praktikuje u toku jeseni, zime i ranog proleća zbog manjeg UV zračenja, a kod nekih pacijenata i tokom cele godine, u zavisnosti od problema na koži.

Procedura traje oko 20 minuta, a broj tretmana određuje lekar specijalista.

 

Koža se najpre očisti i pripremi za nanošenje pilinga, a potom se piling premazuje četkicom ili tupferom svega nekoliko minuta. To izaziva toplotu, peckanje i žarenje, zbog čega se tretirana regija premazuje neutralizatorom koji postepeno smanjuje navedene simptome.

 

Po završetku procedure, nanosi se hidrantna krema.

 

Period oporavka od procedure traje svega 7 dana. Blaži pilinzi se mogu ponavljati jedan put nedeljno dok se intenzivniji pilinzi mogu ponavljati na 4-6 nedelja.

 

Šta se postiže pilingom?

Pilingom se uklanja devitalizovani površni sloj kože a sa njim i pege, fleke, sitne bore, proširene pore i ožiljci.Taj površni sloj kože može biti različite debljine,sve u zavisnosti od metode i preparata koji koristimo.Takođe se postiže regeneracija kože jer dolazi do produkcije kolagena i elastina. Regija lica ili tela koju tretiramo postaje zategnuta i podmlađena.