Hijaluronski fileri

 

Šta je hijaluronski filer?

Hijaluronski filer je biorazgradivi gel hijaluronske kiseline spremljen u sterilnim jednokratnim špricevima, spremnim za ubrizgavanje pod kožu. Hijaluronska kiselina je prirodna supstanca koja je inače prisutna u ljudskom telu i u koži. Vremenom se smanjuje količina u koži i to dovodi do bora i opuštene kože. Filerima se vraća izgubljena količina hijalurona i to dovodi do sveže, zategnute, elastične i hidrirane kože. Hijaluronska kiselina je sastojak svakog organizma i ima je skoro 50% u našoj koži. Ono što je veoma bitno jeste da je njena uloga snažno vezivanje vode.Savremeni hijaluronski fileri su dobijeni sintetički putem genetskog inženjeringa.

Oni u potpunosti imitiraju prirodni hijaluron u koži. Dokazan je njihov stimulativni efekat na okolno tkivo, što znači da i posle njihove resorpcije koža ostaje u mnogo boljem stanju nego sto je bila pre punjenja. Ona je osvežena i ublaženih bora, a kod mlađih žena upotrebom dobre tehnike dolazi i do potpunog nestanka bora. Kod starijih osoba bore mogu biti znatno ublažene.

 

hijaluron

Na šta sve možemo primeniti hijaluronske filere?

popunjavanje bora

podmlađivanje lica

korekcija usana

punjenje (volumen) usana

smanjenje asimetrije usana

korekcija podočnjaka

korekcija krive linije nosa

korekcija asimetrije na licu

naglašavanje jagodica

naglašavanje donje vilice

Kakav je postupak tretmana?

U zavisnosti od toga šta klijent želi da postigne, primenjuju se različite vrste filera, o čemu odlučuje stručna osoba koja radi tretman.

Postupak je kratkotrajan, ( pre tretmana se aplikuje anestetik u vidu kreme ili injekciono ), a nakon njega se može nastaviti sa dnevnim aktivnostima. Hijaluronski filer se ubacuje tankom iglom. Prvi dan nakon injektiranja filera javlja se otok koji prolazi za par dana i tada vidimo definitivan izgled. Ukoliko postoji kuglica ili blaga asimetrija korekcije se rade tek nakon 10-15 dana.

Da li povećanje usana boli?

Uvećanje usana radi se pod anestezijom , tako da je intervencija bezbolna i kratkotrajna.

Ista količina ubrizganog hijalurona ne daje iste rezultate kod svake os

obe. Zato je neophodna prethodna konsultacija sa lekarom.

Koliko dugo traju rezultati ( efekti )?

Filer može trajati i do 24 meseci, u zavisnosti od toga gde je ubačen. Prvi put kada se koža napuni filerom, efekat je 8-12 meseci, a kanije redovnim popunjavanjem i do 24. Razlog toga je postepena razgradnja hijalurona u organizmu.

 

Šta se savetuje nakon intervencije?

Savetujemo ne konzumirati alkohol 24h sata nakon intervencije, kao i izbegavanje saune, solarijuma i prirodnog sunca, isti vremenski period.Bazen takođe izbegavati jedan dan, kao i trenige.