Šta je hijaluronski filer?
Hijaluronski filer je biorazgradivi gel hijaluronske kiseline spremljen u sterilnim jednokratnim špricevima, spremnim za ubrizgavanje pod kožu. Hijaluronska kiselina je prirodna supstanca koja je inače prisutna u ljudskom telu i u koži. Vremenom se smanjuje količina u koži i to dovodi do bora i opuštene kože. Filerima se vraća izgubljena količina hijalurona i to dovodi do sveže, zategnute, elastične i hidrirane kože. Hijaluronska kiselina je sastojak svakog organizma i ima je skoro 50% u našoj koži. Ono što je veoma bitno jeste da je njena uloga snažno vezivanje vode.Savremeni hijaluronski fileri su dobijeni sintetički putem genetskog inženjeringa. Oni u potpunosti imitiraju prirodni hijaluron u koži. Dokazan je njihov stimulativni efekat na okolno tkivo, što znači da i posle njihove resorpcije koža ostaje u mnogo boljem stanju nego sto je bila pre punjenja. Ona je osvežena i ublaženih bora, a kod mlađih žena upotrebom dobre tehnike dolazi i do potpunog nestanka bora. Kod starijih osoba bore mogu biti znatno ublažene.

Na šta sve možemo primeniti hijaluronske filere?

popunjavanje bora

podmlađivanje lica

korekcija usana

punjenje (volumen) usana

smanjenje asimetrije usana

korekcija podočnjaka

korekcija krive linije nosa

korekcija asimetrije na licu

naglašavanje jagodica
Kakav je postupak tretmana?

U zavisnosti od toga šta klijent želi da postigne, primenjuju se različite vrste filera, o čemu odlučuje stručna osoba koja radi tretman.

Postupak je kratkotrajan ( do pola sata ), bezbolan ( pre tretmana se aplikuje anestetik u vidu kreme ili injekciono ), a nakon njega se može nastaviti sa dnevnim aktivnostima. Hijaluronski filer se ubacuje tankom iglom, određena kubikaža, a efekat je vidiljiv odmah nakon ovog postupka.

Da li povećanje usana boli?                                                                          Uvećanje usana radi se pod anestezijom , tako da je intervencija bezbolna i kratkotrajna. Uz to, nove generacije hijalurona za usne su elastičnije, ne stvaraju kuglice, a imaju u sebi dodatak anestetika lidokaina.između šuplje igle – kanile i obične iglice – ja biram ove druge, jer su nežnije i manje oštećuju tkivo, i pogodnije za tehniku koju primenjujem, sa više poteza. Otok je minimalan i može da traje, najduže dan-dva i tek tada se vidi pravi efekat.

Ista količina ubrizganog hijalurona ne daje iste rezultate kod svake osobe. Zato je neophodna prethodna konsultacija sa lekarom.

Da li fileri mogu da izazovu alergijsku reakciju?
Hijaluronski filer se proizvodi sterilan u obliku gela i njegova prednost je ta što je permanentan u odnosu na druge implante i nije životinjskog porekla, tako da ne može da izazove alergijsku reakciju.

Koliko dugo traju rezultati ( efekti )?
Filer može trajati i do 24 meseci, u zavisnosti od toga gde je ubačen. Prvi put kada se koža napuni filerom, efekat je 8-12 meseci, a kanije redovnim popunjavanjem i do 24. Razlog toga je postepena razgradnja hijalurona u organizmu.

 

Kako ću izgledati nakon tretmana?
Nakon tretmana postoji indicija za blago crvenilo i otok koji nestaje nakon 24h.
Može se nastaviti dalje sa dnevnim aktivnostima, bez ikakve bojazni da će se to proširiti ili se nešto slično desiti. Izgledaćete osveženo, lepše i zadovoljnije.

 

Šta se savetuje nakon intervencije?
Savetujemo ne konzumirati alkohol 24h sata nakon intervencije, kao i izbegavanje saune, solarijuma i prirodnog sunca, isti vremenski period.Bazen takođe izbegavati jedan dan, kao i trenige

Pre i Posle

pre 2posle 2
preposle
pre 3posle 3

 

Budite model ili učesnik naše sledeće edukacije zakazane za 24.06.2017, Prijavite se
*Budite model na edukaciji za stomatologe i lekare i ostvarite popust od 50% za tretmane hijaluronom, cena za 1ml je 100 eura. Budite brzi i rezervišite svoj termin na vreme. broj mesta je ograničen!