beljenje zuba

Izbeljivanje zuba

To je prvi korak koji spada u kategoriju estetske stomatologije. Zubi mogu biti nedovoljno lepe boje zbog različitih faktora: genetskih, degenerativnih promena u razvoju zuba, uticaju antibiotika, nekih vitaminskih i mineralnih preparata, kafe, čaja, pušenja, zbog starenja itd…

Izbeljivanje gelom tzv. kućno izbeljivanje na bazi peroxida je sigurno danas u svetu najefikasniji I najmanje štetan način izbeljivanja zuba. Ova metoda podrazumijeva korištenje prozirnih kalupa napravljenih individualno prema svakom pacijentu u koje se stavlja peroxid u manjim količinama po strogom uputstvu doktora stomatologije. Optimalno trajanje izbjeljivanja je 15 dana, a trajnost belila 12 mijeseci u zavisnosti od individualnih navika pacijenta.

Ordinacijsko izbeljivanje zuba

Ordinacijsko izbeljivanje zuba je kratkotrajna procedura koja se, kao što sam naziv kaže, obavlja u ordinaciji. Sam proces počinje tako što se zaštite meka tkiva, nakon čega se nanose sredstva za zaštitu zuba i na kraju gel za izbeljivanje na zube. Naneti gel izlaže se dejstvu lampe koja aktivira sredstva za izbeljivanje. Sredstva za izbeljivanje deluju oko 15 minuta nakon čega se uklanjaju. Isti postupak se ponovi 2-3 puta. Ovo je vrlo jednostavna i brza metoda za izbeljivanje zuba sa sjajnim i trenutnim efektom. Za ordinacijsko beljenje zuba cena je nešto viša nego za kućnu tehniku.

Nakit za zube

Postigli ste da Vaši zubi budi zdravi, beli, podjednake veličine i pravilnog oblika? Čestitamo! Postoji sjajan način da se lepota zuba još više istakne, ukoliko ste spremni za privlačan modni detalj, a to je nakit za zube. Zubni nakit – cirkoni, diskretno će zasvetlucati pri svakom Vašem osmehu i, nema sumnje, ostaviti utisak na okolinu. Ukrašavanje zuba cirkonima je potpuno neškodljivo i bezbolno i ne oštećuje strukturu zuba. Ugradnja zubnog nakita zapravo i nije klasična ugradnja, već vrsta pričvršćavanja cirkona za zube. Cirkon sa zuba može da se ukloni u svakom trenutku. Ponudićemo Vam velik izbor zubnog nakita, pa ćete među cirkonima raznih boja i veličina, biti u mogućnosti da izaberete onaj koji Vam se sviđa.

Pogledajte galeriju naših radova

MCI 0530
MCI 7108