Korekcija nosakorekcija nosa

Nehirurška korekcija nosa je neinvazivna metoda kojom se izgled nosa koriguje bez operacije. Tom prilikom koriste se hijaluronski fileri ili mezoniti kojima je moguće korigovati  blage asimetrije.

Zahvaljujući napretku medicinske tehnologije poslednjih godina, 30-minutno nehirurško korigovanje nosa je sve što vam je potrebno da dobijete precizniji, podignuti nos. PDO niti su umetnute horizontalno u most nosa i vertikalno u vrh nosa. Niti deluju kao konstrukcija skela koja pomaže konturiranju i oblikovanju nosa do željenog stanja. Ugrađene niti će se potpuno resorbovati nakon 6 do 8 meseci nakon tretmana. Međutim, nos će ostati u podignutom položaju još 8 do 12 meseci.

Hialuronski fileri se takođe koriste za nehirušku korekciju nosa dajući mu visinu i projekciju. To je najbrži i najprikladniji način oblikovanja i podizanja nosa, jer se hijaluron može polako dodavati kako bi se precizno oblikovao nos. Ali postoji mogućnost ozbiljnih neželjenih komplikacija, ako proceduru ne izvodi stručan lekar.

Nakon intervencije može se očekivati otok i manje modrice. Potpuni oporavak može se očekivati za 3 dana.