Korekcija podočnjaka

Podočnjaci su ti koji licu daju umoran, bolestan, iscrpljen izgled i ostavljaju utisak neispavanosti. Prilikom tretiranja podočnjaka neophodan je strogo individualan pristup. Lekar uzimajući u obzir sve faktore koji utuču na njihov nastanak, bira kombinaciju procedura koje će doneti najbolje rezultate. Faze kroz koje je neophodno proći su pojačanje cirkulacije i limfne drenaže, pojačanje produkcije kolagena, zatezanje viška kože ispod očiju (ukoliko je ima), nadoknađivanje volumena i ujednačavanje boje kože.

Mezoterapija podočnjaka predstavlja najsavremenije, veoma uspešno rešenje. Zahvaljujući specijalno pripremljenim koktelima, namenjenim isključivo za regiju ispod oka, mezoterapija pospešuje cirkulaciju, jača krvne sudove i ubrzava limfnu drenažu, čime se tečnost nakupljena ispod oka adekvatno drenira ,a kesice ispod oka resorbuju. Najčešće je potrebno 4-6 tretmana, na 7-10 dana.

Aplikacija filera traje nekoliko minuta i najčešće se izvodi kanilom. Iako ta procedura može da vas brine upravo zbog osetljivosti regije, razloga za brigu sa iskusnim lekarom nema! Svi koji su se do sada podvrgli toj proceduri navode da je ona potpuno bezbolna. Ponekad se, zbog kompletnijeg efekta, kod naglašenijeg gubitka podočnjaka savetuje se i korekcija jagodica kao podrška za pun efekat. Promena je vidljiva odmah nakon tretmana, dok je za krajnji efekat potrebno oko tri nedelje.

korekcija podocnjaka