Jastučići na stomaku, rukama i nogama mnogim ženama predstavljaju estetski problem. Pravilan režim ishrane i vežbanje mogu da ih uklone, ali je proces dugotrajan i naporan. Novi estetski metod podmlađivanja lica i oblikovanja tela, lipoliza, može da ukloni jastučiće
bez mnogo muke.

Lipoliza je pokazala znatno bolje i dugotrajnije rezultate  od hirurške liposukcije u lečenju gojaznosti i celulita i sve češće se primenjuje 3383
kao dodatna metoda u hirurškoj liposukciji.

Šta se ubrizgava ispod kože da bi se razložile masti?

Metod podrazumeva ubrizgavanje fosfatidilholina uz pomoć injekcija. Reč je o prirodnoj supstanci koja se dobija iz soje, lecitina. Fosfatidilholin ima važnu ulogu u metabolizmu. U medicini se već godinama upotrebljava u tretiranju jetre i prevenciji masnih ugrušaka u krvi. Svetska mreža lekara koji primenjuju lipolizu “Network Lipolysis” ima standardizovane protokole za ovu metodu. Doza fosfatidilholina, koja se intravenozno ubrizgava u medicinske svrhe, na primer, višestruko je veća od one koja se koristi prilikom lipolize.

Šta se dešava ispod kože?

Ubrizgan u masno tkivo, fosfatidilholin izaziva razlaganje masnih ćelija. Zato ga i zovu žderač masti. Razlaganje masti je proces koji traje do osam nedelja. Razložena masnoća se prirodnim putem trajno izbacuje iz organizma, a tretirana zona postaje merljivo vitkija. Potrebno je do četiri tretmana za postizanje zadovoljavajućih rezultata. Tretmani se rade na osam nedelja.

Šta rešava lipoliza?

Podbradak, “kiflice” na leđima, unutrašnja strana ruku, bokovi i jahaće pantalone, stražnjica, stomak, butine, predeo iznad kolena – to su zone koje se uspešno tretiraju lipolizom.