Terapija lica

Jedan među neobičnim trendovima kojima se holivudske zvezde hvale na društvenim mrežama svetlosna je terapija lica, koja se sprovodi uz pomoć za to specialiyovane maske koja na lice klijenta emituje LED svetlost. Tretmanom su među ostalim oduševljene Jessica Alba, Kourtney Kardashian, Katy Perry i Jennifer Lopez, a postupak je prilično jednostavan: maska se postavi na lice i emituje zrake svetlosti na različitim talasnim dužinama, menjajući boju svetla i na taj način čisti lice i kožu čini zategnutom.

Poslednja rec tehnike, koju je razvila NASA- Limited edition DermaJet LED maska je višenamenski uređaj za kožu, poboljšava izgled umorne kože lica i vrata, smanjuje vidljivost bora i zateže kožu. Emituje svetlost preko LED dioda, koji otpuštaju energiju u formi fotona.

 

Crveno svetlo

Crveno svetlo ima talasnu dužinu od 630 nm. Ono ima obeležja jakog izvora svetla, visoke čistoće i skladno proporcionalne gustoće energije kao i značajan uticaj prilikom negovanja kože, zdravstvene zaštite i lečenja. Zove se i aktivno biološko svetlo. Crveno svetlo može da poboljša aktivnost ćelija, da potpomogne metabolizam ćelija, da deluje tako da koža počne da izlučuje veliki broj belančevina kolagena i vlaknastih tkiva kojima ispunjava samu sebe, da ubrza cirkulaciju krvi, da poveća elastičnost kože i da poboljša uništeno i žuto i tamno stanje kože. Zatim postiže efikasnost protiv starenja, protiv oksidacije i vrši takav oporavak kože, koji ima neuporedivo dejstvo u odnosu na tradicionalnu negu kože. To je naročito korisno za one ljude koji se nalaze u fazi ozdravljenja i oporavka, za ljude sa suvom i alergijskom kožom. Štaviše, proces negovanja je vrlo jednostavan, prikladan i prijatan, blag i osećajan. Glavna dejstva: Izbeljivanje i ublažavanje pegavih mesta i oteklina na koži, rasturanje bora, oporavak oštećene kože, lečenje malenih bora i brazgotina, zatezanje pora i razmnožavanje belančevina kolagena

 

Plavo svetlo

Plavo svetlo ima talasnu dužinu od 415 mm. Ono deluje tako da suzbija i obuzdava upale na koži i akne koje uglavnom prouzrokuju kiseli bakcili. Plavo-svetlo može da uništi ove bakterije bez povrede kožnog tkiva. Ono smanjuje broj akni u najvišoj mogućoj meri. Ono smanjuje i leči akne tokom razdoblja upale za vrlo kratko vreme.

 

Ljubičasto svetlo

Ljubičasto svetlo je ustvari dvo-pojasno svetlo. To je dakle kombinacija crvenog i plavog svetla, kojim se kombinuje efikasnost terapija ovih svetlosnih izvora. Naročito je korisno prilikom lečenja i oporavka kože od akni i ožiljaka koje su ostale od akni.

 

Zeleno svetlo

Zeleno svetlo ima svojstva neutralizacije to jest deluje tako da sjedinjuje baze i kiseline, obavlja balansiranje i umiruje upale, ono može da olakša zatezanje kože, pročisti limfu i limfne kanale, pa se koristi prilikom eliminacije edema odnosno nateklina.

 

Belo svetlo

Lasersko svetlo prodire u duboke slojeve kože. Ono može efikasno da ubrza metabolizam aktivnih tkiva. Ono razgrađuje i izaziva prskanje odnosno disperziju sakupljene tečnosti u mrljama i plikovima na koži. Ono poboljšava finoću linija kože i zateže labavu kožu.